
Czekoladziarka jest urządzeniem, które cały czas miesza i podgrzewa czekoladę do zadanej temperatury. Pełni też funkcję dyspensera, gdyż to bezpośrednio z czekoladziarki czekolada jest wlewana do filiżanki. Sugerowana porcja to 125 ml. Kranik przystosowany jest do gęstej konsystencji czekolady. W dolnej części znajduje się wysuwany ociekacz/podstawka na filiżankę, która pozwala zachować estetykę stanowiska przez cały czas użytkowania bez obawy o przedostawanie się/rozchlapywanie czekolady poza obręb urządzenia. Pojemności czekoladziarek są różne - od 3 do 10 litrów. Nadają się one również do serwowania grzanego wina.
W urządzeniu można stosować czekolady naturalne rozrzedzane mlekiem i śmietanką, czekolady do picia w proszku lub gotowe napoje czekoladowe. Proponujemy zastosowanie belgijskiej czekolady do picia Van Houten.
Czekolady Van Houten dostępne są:
- w opakowaniach 1 litrowych - gotowy napój o konsystencji półpłynnej, który nadaje się do bezpośredniego spożycia. Wystarczy wlać odpowiednią ilość do czekoladziarki, następnie ustawić żądaną temperaturę (najlepiej z przedziału 45-65 stopni) i po upływie kilku minut rozgrzaną czekoladę przelać do filiżanki.
- w opakowaniach 750g i 1000g - czekolady w proszku, które należy zmieszać z mlekiem najlepiej w proporcjach 1:3. Należy wlać odpowiednią ilość mleka do urządzenia, włączyć czekoladziarkę na kilka minut, wsypać proszek czekoladowy Van Houten do środka. Dzięki temu, że wsypujemy proszek, nie ma ryzyka zablokowania się mieszadeł czekoladziarki a samo wymieszanie trwa dosłownie chwilę.
CHOCOSILVER HC01
 |
|
CHOCOSILVER HC01: |
Czekoladziarka dla gastronomii |
Pojemność max.: |
3 litry czekolady lub wina |
Pojemność min.: |
0,5 litra czekolady lub wina |
Wysokość: |
40 cm |
Średnica: |
20 cm |
Pojemnik: |
Zdejmowalny, poliwęglanowy |
Wykonanie: |
Stal nierdzewna, silver |
Nóżki: |
Nóżki z przyssawkami |
Moc: |
220-240V 50/60Hz 1200W |
Regulacja temperatury: |
Dwa niezależne termostaty 0-80 stopni |
Ciągła praca: |
Do 10 godz. pracy bez przerwy |
Poziom hałasu: |
70 dB |
Waga: |
3 kg |
Ilość czekolady: |
1 opakowanie czekolady do picia PASSION GRATIS |
Cena: |
719,51 zł. netto (885 zł. brutto) |
Dostawa: |
Kurier - 0 zł. - przedpłata |
Dostawa: |
Kurier - 10 zł. - pobranie |
lub zadzwoń: 783 339 707
|
CHOCOFAIRY HC03
 |
|
CHOCOFAIRY HC03: |
Czekoladziarka dla gastronomii |
Podgrzewanie: |
Poprzez płaszcz wodny o pojemności 4 l. |
Dno: |
Podwójne dno z płaszczem wodnym |
Pojemność max.: |
10 litrów czekolady lub wina |
Pojemność min.: |
0,5 litra czekolady lub wina |
Wysokość: |
55 cm |
Średnica: |
26 cm |
Pojemnik: |
Zdejmowalny, poliwęglanowy |
Dyspenser: |
Kranik z wbudowanym czyścikiem wylotu |
Ociekacz: |
Pływak informujący o potrzebie opróżnienia |
Mieszadło: |
Wolnoobrotowe, praca ciągła |
Wykonanie: |
Stal nierdzewna, tworzywo sztuczne |
Nóżki: |
Nóżki z przyssawkami |
Moc: |
220-240V 50/60Hz 1000W |
Regulacja temperatury: |
Termostat 0-85 º C |
Ciągła praca: |
Do 100 godz. pracy bez przerwy |
Poziom hałasu: |
60 dB |
Waga: |
8,5 kg |
Ilość czekolady: |
2 opakowania czekolady do picia PASSION GRATIS |
Cena: |
1617,89 zł. netto (1990 zł. brutto) |
Dostawa: |
Kurier - 0 zł. - przedpłata |
Dostawa: |
Kurier - 10 zł. - pobranie |
lub zadzwoń: 783 339 707
|
|