Czekoladziarka ChocoGold

        Czekoladziarka jest urządzeniem, które cały czas miesza i podgrzewa czekoladę do zadanej temperatury. Pełni też funkcję dyspensera, gdyż to bezpośrednio z czekoladziarki czekolada jest wlewana do filiżanki. Sugerowana porcja to 125 ml. Kranik przystosowany jest do gęstej konsystencji czekolady. W dolnej części znajduje się wysuwany ociekacz/podstawka na filiżankę, która pozwala zachować estetykę stanowiska przez cały czas użytkowania bez obawy o przedostawanie się/rozchlapywanie czekolady poza obręb urządzenia. Pojemności czekoladziarek są różne - od 3 do 10 litrów. Nadają się one również do serwowania grzanego wina.
W urządzeniu można stosować czekolady naturalne rozrzedzane mlekiem i śmietanką, czekolady do picia w proszku lub gotowe napoje czekoladowe. Proponujemy zastosowanie belgijskiej czekolady do picia Van Houten.

      Czekolady Van Houten dostępne są:

- w opakowaniach 1 litrowych - gotowy napój o konsystencji półpłynnej, który nadaje się do bezpośredniego spożycia. Wystarczy wlać odpowiednią ilość do czekoladziarki, następnie ustawić żądaną temperaturę (najlepiej z przedziału 45-65 stopni) i po upływie kilku minut rozgrzaną czekoladę przelać do filiżanki.
- w opakowaniach 750g i 1000g - czekolady w proszku, które należy zmieszać z mlekiem najlepiej w proporcjach 1:3. Należy wlać odpowiednią ilość mleka do urządzenia, włączyć czekoladziarkę na kilka minut, wsypać proszek czekoladowy Van Houten do środka. Dzięki temu, że wsypujemy proszek, nie ma ryzyka zablokowania się mieszadeł czekoladziarki a samo wymieszanie trwa dosłownie chwilę.
Kliknij i pobierz cennik czekolad do picia Van Houten - cennikvanhouten.pdf



                                  CHOCOSILVER HC01






CHOCOSILVER HC01: Czekoladziarka dla gastronomii
Pojemność max.: 3 litry czekolady lub wina
Pojemność min.: 0,5 litra czekolady lub wina
Wysokość: 40 cm
Średnica: 20 cm
Pojemnik: Zdejmowalny, poliwęglanowy
Wykonanie: Stal nierdzewna, silver
Nóżki: Nóżki z przyssawkami
Moc: 220-240V 50/60Hz 1200W
Regulacja temperatury: Dwa niezależne termostaty 0-80 stopni
Ciągła praca: Do 10 godz. pracy bez przerwy
Poziom hałasu: 70 dB
Waga: 3 kg
Ilość czekolady: 1 opakowanie czekolady do picia PASSION GRATIS
Cena: 638,21 zł. netto (785 zł. brutto)
Dostawa: Kurier - 0 zł. - przedpłata
Dostawa: Kurier - 21 zł. - pobranie

Wyślij zamówienie na e-mail: zamowienia@fontannycf.pl

lub zadzwoń: 783 339 707


Kliknij i ściągnij broszurę - broszurachocosilverHC01.pdf




                                  CHOCOFAIRY HC03








CHOCOFAIRY HC03: Czekoladziarka dla gastronomii
Podgrzewanie: Poprzez płaszcz wodny o pojemności 4 l.
Dno: Podwójne dno z płaszczem wodnym
Pojemność max.: 10 litrów czekolady lub wina
Pojemność min.: 0,5 litra czekolady lub wina
Wysokość: 55 cm
Średnica: 26 cm
Pojemnik: Zdejmowalny, poliwęglanowy
Dyspenser: Kranik z wbudowanym czyścikiem wylotu
Ociekacz: Pływak informujący o potrzebie opróżnienia
Mieszadło: Wolnoobrotowe, praca ciągła
Wykonanie: Stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
Nóżki: Nóżki z przyssawkami
Moc: 220-240V 50/60Hz 1000W
Regulacja temperatury: Termostat 0-85 º C
Ciągła praca: Do 100 godz. pracy bez przerwy
Poziom hałasu: 60 dB
Waga: 8,5 kg
Ilość czekolady: 2 opakowania czekolady do picia PASSION GRATIS
Cena: 1401,63 zł. netto (1724 zł. brutto)
Dostawa: Kurier - 0 zł. - przedpłata
Dostawa: Kurier - 21 zł. - pobranie

Wyślij zamówienie na e-mail: zamowienia@fontannycf.pl

lub zadzwoń: 783 339 707


Kliknij i ściągnij broszurę - broszurachocofairyHC03.pdf




                             Kliknij i pobierz cennik dla czekoladziarek - cennikczekoladziarka.pdf