

Fontanny czekoladowe cateringowe Optimal, to najwyższa półka wśród profesjonalnych urządzeń do zastosowań w gastronomii. Poszczególne urządzenia, w zależności od modelu, obsłużą każdy event od 20 do 300 gości.
Fontanny posiadają regulowany termostat do sterowania podgrzewaniem oraz dwu lub trój-pozycyjny przełącznik regulujący działanie całego urządzenia. Podczas pracy można ustawić samo podgrzewanie lub podgrzewanie i płynięcie. Regulowane nóżki pozwolą wypoziomować fontannę tak, żeby czekolada spływała równomiernie z każdej strony.
Przystosowane są do nieprzerwanej, wielogodzinnej pracy. Zdejmowalne kaskady oraz dające się podzielić kolumny znacznie ułatwiają transport oraz czyszczenie fontann. W odróżnieniu od napędu świdrowego (CF51 PRO, CF65PRO), napęd wirnikowy oraz magnetyczny zastosowany przez producenta w większych modelach, umożliwia prawidłową pracę przy stosunkowo niedużych ilościach czekolady.
![]() |
Czekoladowa fontanna CF51 PRO |
![]() |
Czekoladowa fontanna CF65 PRO |
![]() |
Czekoladowa fontanna CF75 PRO |
![]() |
Czekoladowa fontanna CF88 PRO |
![]() |
Czekoladowa fontanna CF112 PRO |
Plusy fontann Optimal: |
Minusy fontann Optimal: |
Kliknij i pobierz cennik fontann - cennikfontanny.pdf